tisdag 22 juni 2010

Office Webb Apps

Microsoft försöker konkuera med Google docs med sin egen motsvarande tjänst. Har inte bekantat mig dess mera men det enda som krävs torde vara enn Windovs Live konto. Undrar om inte detta får andra att tänka som jag, "Nej tack, inte ett till konto. Jag håller mig till Google docs." Om nån har en orsak till att jag borde ändra mig så berätta gärna.

onsdag 16 juni 2010

OpenStreetMap

Open StreetMap är ett bra alternativ till de flesta  karttjänster. Dessutom med enkel lisencering för användning.

fredag 11 juni 2010

Smart-dag

Sitter ute i Vanda med ett gäng HC-SmartBoardanvändare. Borde i något skede visa något man gjort med elever vilket inte riktigt fungerar för min del. (Jag gör inget själv utan bara säger vad andra ska göra...)
Tänkte därför visa lite grejer som jag tycker passar ihop med själva interaktiviteten och tavlan. T.ex. MelodyCatcher, Songtapper och Noteflight samt  för musikundervisningen samt förstås Prezi och Slideshare som allmänt presentationsverktyg. Bra början för folk som är ovana med Smartboarden eller inte har konstant tillgång till den. (Rekomenderar verkligen att man koncentrerar de tavlor som skolan har till vissa ämnesgrupper för en utvecklande användning.) Ännu bättre vore det om de gick att integrera i Notebook. Antingen som nerladdad fil eller med Iframe-liknande lösning.

Konkreta grejer som kommit fram under dagen:
KouluOn: Creation Workshops hålls och man skapar nytt material som läggs ut.
SmartBoard Suomi grupp på Facebook
SmartTech Express Betaversion av lätt Notebook på nätet.
SmartExchanges kombination med KouluOn
Consept mapping software (men kanske lika bra med FreeMind?)
Smart Podium som gör att man klarar sig utan tavla.
Jarnos mattesida

Dessutom otaliga fina exempel på användning samt demonstration av MathTools.