måndag 29 augusti 2011

Skolstart

Nu två veckor efter skolstart börjar tiden räcka till för att tänka lite också. Lite har jag tänkt på skolstart under den tid den startat också och det jag funderat är: Finns det nån annan arbetsplats som startar om en gång i året?
Har en känsla av varje år så börjas det från noll. En dag före skolstart är det planering då man funderar på datum (samma saker år efter år.) Julfester, idrottsdagar, sångfester... Borde inte detta vara självgående och tiden ägnas åt utvecklande arbete? Visst kommer det en hel del nya lärare som bör sättas /sätta sig in i rutinerna men annars borde det mesta vara klart.
Hur vore det om en fabrik stängde för semester och öppnade på hösten med en samling där man planerar julfesten och funderar på om vi fortfarande ska tillverka plaströr? Eller om man stängde sjukhus över sommaren för att på hösten repetera utrustningen i operationssalen med kirurgerna i ett par veckor?
Såklart går inget med full fart  hela tiden i någon branch men nog riskerar man förlora värdefull tid om man kör ner allt och är tvungen att putsa alla maskiner och starta upp dem från noll varje höst. Skolan som ska vara ett steg före sin tid borde inte ha den överlopps tiden.

Inga kommentarer: