lördag 21 januari 2017

Lärare och påverkan

Precis som i förra inlägget ska jag påstå mig veta tanken. Om inte alla i grundskolan läser svenska kan de ju inte straffas för det senare. Alltså måste krav på kunskaper i svenska avskaffas och vi tar ett steg närmare ett enspråkigt land. Men det är inte det jag funderar på egentligen.
Än så länge är svenska (och finska) ett skolämne. Precis som med den nya läroplanen ser man lärare som i bloggar, tidningar och social media berättar hur skadligt dessa är och borde avskaffas. Blir det inte lite konstigt när man är anställd för att jobba för nånting man öppet är emot? Vi brukar ju tycka om företagsamhet i det här landet så jämför med en anställd som går ut och kritiserar  eget företag produkter och strategier. Skulle det vara ok?
Samtidigt är det ju gruppen som torde veta en hel del och absolut ska höras. Vi vill ju absolut inte ha en situation för lärare bara utför enligt order. Men i de här två fallen tycker jag tillvägagångssättet ibland är lite märkligt och kontraproduktivt. Alla kan ju inte få som de vill.

Inga kommentarer: