onsdag 20 oktober 2010

Småungar & Medier 2010

Mediarådet publicerade idag en undersökning om barn i åldern 2-9 års medieanvändning. Jag har bara snabbt skummat igenom rapporten men verkar inte innehålla några stora överraskningar. Går i den här stilen:
"Tv är fortfarande det dominerande mediet bland barn mellan 2 och 9 år och Bolibompa är det överlägset populäraste tv-programmet (46 % brukar titta på programmet). Men datoranvändningen går ned i åldrarna: två tredjedelar (67 %) av 2–5-åringar och nästan alla (96 %) 5–9-åringar brukar använda dator. På frågan vad de brukar göra på datorn är spel den vanligaste aktiviteten: 55 % av 2–5-åringarna och 92 % av 5–9-åringarna brukar spela. Bland sajter på nätet är Bolibompa.se ojämförligt populärast (30 % av 2–9-åringar besöker sajten). Två andra sajter som ofta besöks är spela.se, med gratis onlinespel, och Youtube.com, där man tittar på korta videoklipp. "

Undersökningen kan laddas ner , eller beställas.

2 kommentarer:

bolibompa spel sa...

Intressanta nyheter och underhållning plats, kommer att rapportera till mina vänner om denna webbplats på Facebook. Jag är en flitig besökare till din webbplats. Också ett bra spel webbplats

Joakim Granqvist sa...

Tack :)