måndag 7 februari 2011

Informationssäkerhetsdag

Planerar i år ett lite annorlunda program för Informationssäkerhetsdagen. Finns ju en hel del material på deras webbsidor men det har inte alltid fungerat så bra. Vi tänkte i år koncentrera oss på åk 5-9. I morgon kommer vi vid lunch att placera ut lappar med påståenden och frågor som berör temat. (Publicerar dem här efteråt).
 Förhoppningsvis kan dessa väcka en viss debatt och eftertanke bland eleverna (och andra personer i skolan).
På onsdag kommer vi sedan att samla åk 7-9 och 4-6 för en föreläsning och diskussion om dessa teman. Tyndpunkten kommer att ligga på sociala medier och hur man kan få ut mest nytta på ett säkert sätt. Med den yngre gruppen kommer vi att fundera en hel del på åldersgränser och orsaker till att de finns. Unga personer hamnar ofta ute på för djupt vatten när de deltar i gemenskaper ämnade för personer betydligt äldre än vad de är. Tyvärr registrerar de sig ofta med falska uppgifter med föräldrar och vuxnas medgivande.
Informationssäkerhetsdagen avslutas för min del med en föreläsning på Klemetsskog skola. Den första för i år. Jag vet inte om det var ett medvetet val av dag eller om det bara råkade sig.

Inga kommentarer: