tisdag 9 februari 2010

Föreläsningsdags

Jag skulle egentligen hållit en föreläsning idag så här på Informationssäkerhetsdagen men den blev i sista minuten flyttad till ett senare tillfälle. Tycker inte det är någon större katastrof. Bra att saker uppmärksammas men det är ju nog det fortlöpande arbetet som räknas. Annars blir det bara en dag i året som gör att man kan strunta i det de övriga 364 med gott samvette och det kanske inte riktigt är meningen.
Funderar istället på morgondagens föreläsning i Sökövikens skola. Vanligen brukar deltagarna bestå av nästan enbart föräldrar men nu kommer både föräldrar och elever att delta. Bra så men kräver nog ett lite annat upplägg för att alla ska få nåt ut av det. Brukar kalla tillställningen nåt i stil med "Vad ungdomar gör på nätet, varför och lite vad man borde tänka på". Det här gången får det bli "Vad ungdomar gör på nätet, vad föräldrar tror och oroar sig för och varför de gör det".
Tänkte utgå från de uppmaningar och råd för föräldrar som finns lite här och där på nätet och titta på hur de passar in på olika forum som Facebook, Irc-galleria, Talk-to-strangers och Youtube. På det sättet hoppas jag få igång en diskussion om nytta,nöje samt förhållningssätt.

Inga kommentarer: