fredag 8 april 2011

itk11-Dag2

Bra dag utan dess mer revolutionerande saker. Började dagen med att lyssna på en kort presentation om digitala berättelser och tillbringade resten av dagen på mässan med att prata med leverantörer och kolla in e-boksläsare.
Hann med en längre grej där IBM:s Jukka Rupanen berättade om "The IBM grand challange". Utmaning att skapa en "tänkande" Jeopardy-spelande robot. Sällskap fick han av Teemu Arina som alltid är en frisk fläkt då han kommer igång. Temat var nåt i stil med "Vad har framtiden med sig".  Hur vi kommer att vara tvungna att göra radikala förändringar eftersom vi inte anpassat oss stegvis (sant) samt hur dagens inlärningmiljöer inte är anpassade för individer efter som det är nåt som var och en bara kan göra själv, samt saknar social interaktion. (Också sant).

Mot slutet av dagen lyckades jag få slut på batteriet i telefonen och var nära att få klara mig utan nät resten av dagen. Satte ut ett nödrop på Twitter och 15 minuter senare lånade en vänlig själ mig en lämplig Samsung-laddare.
Slutföreläsningen handlade om frågan "Suomen kieli sociaalisessa mediassa- rappio vai uusi mahdollisuus"? Som svenskspråkig är det ju en intressant vinkel på frågan. Bra föreläsning och intressant (men personligen tyckte jag kanske att förklaringen till att ett uttryck har svenska influensser beror på att Sverige i tiden haft en inverkan på Finland kunde haft en mer logisk förklaring på nämare håll).

Inga kommentarer: