tisdag 14 augusti 2012

Areenan OK i undervisning

"Opetus- ja kulttuuriministeriö ja tekijänoikeusjärjestöt Kopiosto ja Tuotos ovat sopineet YLE Areenan ja Elävän arkiston opetuskäytöstä. Verkkopalveluiden käyttömahdollisuus monipuolistaa tv-ohjelmien hyödyntämistä opetuksessa.
Opetuksessa voidaan käyttää Yleisradion YLE Areena- ja Elävä arkisto -verkkopalveluissa olevia kotimaisia televisio-ohjelmia. Elokuvat eivät kuulu luvan piiriin. YLE Areenassa ja Elävässä arkistossa olevien ohjelmien tallentaminen ei ole sallittua."

Så börjar ett brev från Kopiosto som jag fick idag och denna gång är det goda nyheter. Tydligen har man nu kommit överrens om att det är OK att använda Areenan i undervisning. Man får vad jag förstår alltså rätt att visa de samma program som man länge fått visa från tv även från YLE:s nättjänster.
Tyvärr får man ännu inte spela in dem från nätet. Lite ironiskt eftersom man nog får spela in samma program från tv och t.o.m. sända det vidare inne i ett internt nätverk eller ett slutet nätverk på Internet. Blir lite lustigt emellanåt men detta var ju nog ett steg i rätt riktning.

"Sopimus kattaa edelleen myös perinteisemmät tv- ja radio-ohjelmien käyttötavat. Opetukseen saa tallentaa YLE TV1-, YLE TV2-, MTV3-, YLE Teema- ja YLE Fem -kanavilla lähetettäviä opetus- ja muita ohjelmia, lukuun ottamatta elokuvia, ulkomaisia jatkuvajuonisia sarjoja ja mainoksia. Tekijänoikeusjärjestö Tuotoksesta voi tiedustella erillistä lupaa kotimaisten elokuvien opetuskäyttöön. Radiosta saa tallentaa Yleisradion lähettämiä ohjelmia
Tallennukset voi tehdä esimerkiksi videokasetille, dvd-levylle, digiboksiin, c-kasetille tai cd-levylle. Lisäksi ohjelmia voi tallentaa ja välittää oppilaitoksen omassa sisäisessä verkossa. Myös sopimuksen piiriin kuuluvia oppilaitoksia yhdistävässä suljetussa verkossa olevan verkkopalvelimen käyttö on sallittua."


Inga kommentarer: