måndag 12 september 2011

Kohurcafé social media

Ska idag hålla ett IT-café om sociala medier som är öppet för grundskollärare i huvudstadsregionen. Blir intressant att se om någon dyker upp eftersom ingen förhandsanmälan funnits. Kan vara lite knepigt att prata om saker i eget hus eftersom hälften hört en många ggr tidigare medan de som kommer utifrån inte gjort det.
Upplägget för den 1 1/2 timme långa tillställningen tänker jag mig på följande sätt. Gå igenom hur jag använder några exempel på social media (Facebook, Twitter, Google+, bloggar och wikin) och på det sättet skapa en bild av vad vi menar med social media och hur man kan använda den, privat, som lärare och i undervisningen. Kommer vi så långt att vi inser att social media inte är lika med Facebook så är vi en bit på vägen.
Som exempel på olikheter kollade jag några saker på mina konton.

Ska se om vi får tillräckligt med pratglada deltagare för en bra diskussion. Kan man inte närvara, inte vill fråga öppet eller kommer på något i efterhand så har jag skapat ett TodaysMeet (eller så får man ta det på nästa Cafe 28.9. som handlar om presentationer och presentationsverktyg).

2 kommentarer:

anneli sa...

Det var rätt så intressant idag. Vi va väl bara lite pratglada. Kanske nästa gång lite pratigare. Keep up the good work.

Joakim Granqvist sa...

Tack. Bra att det kändes intressant. Jobbar vidare på nästa del som bäst.