tisdag 13 september 2011

Sextrakasserier vanliga

"Var femte som svarade på enkäten som gjorta av Rädda barnen och polisen  uppgav att de hade haft ett sexuellt förhållande via en webbkamera med en person som var vuxen eller klart äldre än hon eller han själv. Ungefär var tredje säger att de fått sexuella förslag av okända personer på nätet."
Skrämmande siffror. Vanligtvis kan man bortförklara saker med statistiska missar (som att man gjort underssökningen på vissa webbplatser med ett litet antal svarande) men här kan man dividera antalen med tio och det är ändå häpnadsväckande högt. Dags att reda ut vad det är som får barn att göra detta? Dags för lite upplysning? Vet en vanlig ungdom hur lätt det är att spela in nåt som sker framför en webbkamera och använda det som utpressning? Vet vi vuxna det? Tänker vi i så fall på det? Troligtvis inte. Så nu är det nog dags att vakna upp och börja ta saker på allvar. Bättre sent än aldrig. Dock inte genom att försöka förbjuda webbkameror eller liknande panikåtgärder utan genom att se till att svaren på ovanstående frågor klarnar. Att få panik över en undersökning hjälper inte men om den kan få oss att ta problem på allvar och verkligen se dem så har denna nyhet gjort en nytta.
Kunde varit intressant om man fått reda på hur stor del av förövarna som på annat sätt sedan tidigare varit bekanta med barnet.
Undersökningen på finska
Published with Blogger-droid v1.7.4

Inga kommentarer: