onsdag 21 september 2011

Föreläsning

Ska hålla höstens första föräldradiskussion om sociala medier i Vanda ikväll. Tittade på Chris Sanderssons tal från Campus Helsinki som inspiration.. Som han säger så kommer de som är födda efter 1995 och vi "vuxna" aldrig riktigt att förstå varandra. De som inte upplevt tiden före webb, Google, MSN, mobiltelefoner och liknande kommer aldrig att se saker på samma sätt. Vuxna ser mera en samling information medan yngre ser ett redskap at bygga tillsammans med när vi kommer till Internet. Finns en ravin som Grand Canyon där emellan. Men även den ravinen har sina fördelar och bara vi inser att den finns så behöver ingendera trilla ner i den.
Förstår vi andra sidan (och ravinen) är det "inga" problem.
Idag tänkte jag dra mitt strå till saken genom att gemensamt titta på hur Facebook, Twitter, Google+, Youtube och andra former av social media fungerar. Vad gör yngre barn på nätet innan de börjar med dessa?  Hur är det med spelsajter som Miniclip eller skojspel? Är spel i allmänhet bara slöseri med tid eller fungerar det annorlunda? Kan man överhuvudtaget säga att nåt är på ett visst sätt eller beror det på?
Jag brukar åtminstone inte kunna komma på heltäckande svar. Allt beror på omgivning och omständigheter så tyvärr är vi tvungna att ta reda på och tänka efter.

Inga kommentarer: