torsdag 7 januari 2016

Misslyckade uttalanden

Senaste tiden har vi fått ta del av en hel del rätt misslyckade uttalanden av myndigheter. Vi har Seppo Kolehmainens uttalanden om gatupatruller och idag konstig information om händelserna i Köln på nyår och eventuella kopplingar till Finland. Där går det så långt att vi nu har läget att samma Kolehmainen  säger att det inte finns nån konflikt i att Helsingforspolisen  säger att de sex asylsökande som greps vid flyktingboendet i Kyrkslätt på nyårsaftonen ska ha planerat trakasserierna medan Centralkriminalpolisen däremot säger att det inte finns belägg för att det i Finland skulle ha planerats något liknande som i Köln. Bara olika sätt att se på saken...
Överhuvudtaget verkar allt mycket oklart om vad som hänt överhuvudtaget och medias råddiga rapportering gör minsann inte saken bättre.

Är det så att vi har en så polariserad debatt där vi har två sidor i bägge utkanter som vill tolka allt som understöd för deras syn och uttalanden därför planeras och görs för att täcka alla eventualiteter? Vilket får precis motsatt effekt nämligen att ingen blir klok på vad egentligen sades och därför gör egen tolkning? Eller ligger nåt helt annat bakom?
En bra början vore om alla skulle basera sina uttalanden på fakta. Såväl myndigheter som privatpersoner. Åsikter kan man sedan ha men baserat på dessa faktan.

Inga kommentarer: