fredag 27 januari 2012

Educa 2012

Tillbringade eftermiddagen på Educa-mässan. Den har aldrig tillhört mina favoriter men har sina sidor. Positivt var i alla fall mitt besök hos OpinSys. Vi har använt deras Linux-baserade system för våra ettors och tvåors Iäs-/skrivprojekt och hoppas lite på att kunna utvidga till resten av skolan så småningom. Orsaken till att jag gillar dem är inte enbart det att de har ett tekniskt välfungerande system och trevlig tjänstvilliga anställda. Mera det att de gör saker som de vi tittade på idag.Först Walma som är en "interaktiv tavla" på webben. Alla som har adressen kan delta och jobba i samma dokument. Sen Pahvi som tagit modell av ett klassiskt grupparbete där man klipper och klistrar upp saker på en "paffskiva" men gjorts i en modern variant.
Båda desa är under utveckling och åtminstone ännu fria att använda. Tacksamt att de bygger på html5, och inte Flash, så de är helt plattformsoberoende. Vilken dator, platta eller smarttelefon som helst borde klara det.
I övrigt är det nog lite för små kretsar vad gäller utställare. Känns lite som att samma människor står på alla tillställningar. Visst är det trevligt att träffa bekanta men inte ger det så mycket nya erfarenheter. Lyssnade inte på några egentliga program/anföranden/diskussioner så överlåter åt nån annan att kommentera den delen.

Inga kommentarer: