fredag 12 oktober 2012

Prakticum

Höll idag en inspirationsföreläsning om möjligheter med IT inom undervisningen för Prakticums lärare. Talade omhur man kan använda Facebook, Twitter med elever, hur man kan använda Googles hangouts för distanskontakt och kollade in en del bra gratisverktyg på webben som dels ger stor nytta på kort tid och dels ger en bra bild av vad det är vi vill uppnå med IT-användningen.Frågan varför alltid lika viktig. Inte gör vi det ju för sakens skull.
Efteråt hade lärarna några bra kommentarer. Speciellt två fastnade i mitt huvud.
  • Viktigt att lärarna har tillgång tillutrustning. (Ibland avskyr jag Nokia eftersom deras telefoner ofta är de ända som erbjuds lärare och de inte håller måttet.
  • Skolan behöver en linje. Vilka verktyg använder vi och hur.Man kan inte experientera hur mycket som helst för då tröttnar eleverna.
Så sant, så sant.

 
Prakticum

Tillagt 15.10 I kommentarerna under finns en länk till en kommentar. Mycket bra skrivet om möjligheter med IT och om spel så jag lyfter fram den här, annars finns risk att ni missar den.

2 kommentarer:

Karl Ögland sa...

Hej Joakim,

Det blev ett lite för långt svar så jag bloggade lite grann själv om din intressanta föreläsning och vad den genererade i.

http://eitalvikunnossapitoa.blogspot.fi/2012/10/mojligheter-med-it.html

Joakim Granqvist sa...

Tack för det. Mycket bra skrivet, speciellt beskrivningen av spel och spelande.
Lyfte fram länken i inlägget. bland syns kommentarer inte så bra och vore synd om nån missar det p.g.a. det.