fredag 18 januari 2013

e-Böcker

Delade med mig av min förfrågan om e-Hbl i skolorna tidigare i veckan och tänkte nu göra det samma med en förfrågan om e-böcker på pekdatorer i skolan. Ställde frågan:
"Min fråga gäller e-böcker och iPads. Vi har i detta fall en klassuppsättning på 16 stycken (Grundskola). Dessa är centralt administrerade och alltså identiska samt kopplade till samma iTuneskonto. Hur gör vi rent praktiskt om vi av er vill köpa en e-bok och använda dem på alla dessa?
Skickade frågan till Schildts & Söderström och AdLibris och båda svarade snabbt och artigt. Schildts&Söderström ger en möjligheten att ange hur många "exemplar" man tänker använda vid köp så där räcker det att man anger 16 i vårt fall, laddar ner den och lägger in den på lämpligt sätt. Filen har inget drm-skydd eller liknande så man får flytta runt dem så länge man inte överskrider antalet man köpt. Mycket bra och enkelt.
AdLibris system lite krångligare. Här måste vi ladda ner dem 16 gånger. Har ännu inte kollat så nogrant men verkar bökigt och inte riktigt säker på vad som händer om man återställer pekdatorn.

Detta skrivet utan att ha testat eller gjort annat än läst den e-post jag fick till svar.

Inga kommentarer: