söndag 3 februari 2013

Efter Bett

Sitter på flyget hem så detta kommer att publiceras efter landning. Avsaknad av nät är en av de saker jag reagerat över. Tänk att det fortfarande finns konferrensutrymmen utan öppet nät. Betalade t.o.m. ett pund för 10 minuter internet på Heathrow men det var så långsamt att jag bara hann logga in på Twitter sen var det slut. Dags att se över möjligheten att till rimligt pris använda sin mobila nätuppkoppling inom hela europa.
Mässan känns i år som en besvikelse. Fanns inget riktigt nytt. Kan det vara så att tekniken helt enkelt är så långt före våra skolor att det blir meningslöst? Att vi redan har mycket mer än vi använder? Mycket handlande om administration och ibruktagande. Bra men eftersom vi inte har pekdatorer behöver vi inte heller nåt system för deras upprätthållande. Förstår vi oss inte på att använda Googles tjänster behöver vi inte Gapps. Visst fanns det bra saker som den interaktiva projektorn. På det sättet kunde vi bli av med tavlan på våra interaktiva tavlor. Den delen som snabbast blir föråldrat och kostar mest (?). Detta har dock en mer teknisk betydelse än att den förändrar användningen.
Eller har man bara hållit på för länge och blivit cynisk då reaktionen är "Sett det, gjort det men snygg låda"? Eller är det att jag redan har så mycket av denna information tillgänglig hela tiden och för en dialog regelbundet på sociala medier att det inte finns behov att glyga världeb runt för att ta det på nytt? Virtuell Bettmässa vore en intressant tanke,

P.S Turbulens och Swype är en utmanande kombination.

Inga kommentarer: